SNELLE LEVERING | VEILIG & VERTROUWD | OOK AFHALEN
0
Winkelwagen
€ 0,00
Info, Tips & Tricks /

Handvatten monteren

Een handige manier om de handvatten te monteren

Nodig: 2 schroevendraaiers: een kruiskop om mee te beginnen; hiermee heb je meer stuur op de schroef. En een grote platte om de schroef tot slot even goed vast te zetten.

Voor de techneuten: de schroeven die bij de handvatten worden geleverd hebben Withworth-draad. Slecht te krijgen in Nederland.

1. Leg de pan op de kop en verwijder het oude handvat.

Doe de nieuwe schroef in het nieuwe handvat en steek het handvat in de rvs huls. De felsnaad in de huls is onderkant handvat.

Bij de 4 literpan - de pan met de handvatten er op de kop aan - is de felsnaad natuurlijk de bovenkant...

2. Plaats de kruiskopschroevendraaier in de schroef en breng de schroef voor het gaatje in de lip van de pan. Je kunt nu nog nét zien waar het gaatje zit. Draai de schroef 2 slagen aan. Loopt de schroef nu al zwaar, dan zit hij waarschijnlijk niet recht in het gaatje. Losdraaien en opnieuw beginnen.
3. Duw nu de rvs huls tegen de pan en kantel het handvat naar boven. De schroef vervolgens verder aandraaien. Loopt deze direct al zwaar, controleer dan of de schroef scheef zit. Zo ja: losdraaien en opnieuw beginnen - zo beschadigd de schroefdraad niet.
 
4. Als de schroef zwaar begint te lopen terwijl het handvat nog niet vast zit, dan is de kop van de schroef wellicht niet goed onder felsnaad van de rvs huls doorgegaan en loopt dan daarop vast. Een halve slag losdraaien en de rvs huls iets inknijpen en/of naar boven halen, daarna de schroef weer aandraaien. Als het goed is gaat de schroef er nu onderdoor. Op de foto hiernaast is het dus FOUT: schroef en huls zitten vast, het handvat zit los.
5. Als de kop van de schroef goed diep zit - daar waar hij hoort - én de schroef loopt zwaar én het handvat zit vast, geef dan de schroef met de grote platte schroevendraaier een laatste goede zet, zodat-ie ook echt goed vast zit.

Ziezo - die gaat niet meer loszitten. Klaar!

 
RenaWare Zelfhulpgroep
Kerspelstraat 1
8271 TH  IJsselmuiden  (NL)

Klantenservice:
(+31)(0)38 332 67 00
Ma t/m za van 19.30 uur tot 20.00
of via het contactformulier

KvK nr: 05078114
BTW nr: NL001659707B31

SNS Bank Nederland
IBAN: NL03 SNSB 0267 9616 34
BIC: SNSBNL2A

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies