SNELLE LEVERING | VEILIG & VERTROUWD | OOK AFHALEN
0
Winkelwagen
€ 0,00
Info, Tips & Tricks /

Koken zonder water

"Koken zonder water" betekent het koken van voedsel in de kleinst mogelijke hoeveelheid water - nooit koken. Het houdt de smaken fris en intens. Het voedsel wordt gekookt op een laag vuur in de speciaal ontworpen pannen met ventilerende deksels die het voedsel in stoom vasthouden en het met zijn eigen smaakvolle vocht doordrenken. Voedingsmiddelen behouden hun natuurlijke essences, waardoor groenten mals en weelderig worden, en vlees heerlijk sappig.

De eenvoudige, elementaire stappen

"Waterloos koken" is heel anders dan traditioneel koken omdat u geen vocht of vetten hoeft toe te voegen. Al het andere wat u al weet over koken kan worden toegepast zodra u de "waterloze" basiskennis heeft.

Gebruik het juiste formaat keukengerei
Gebruik een pan die door het voedsel bijna gevuld wordt, of minstens voor 2/3 deel. Koken met een pan die te groot is voor de hoeveelheid voedsel kan vitaminen en mineralen vernietigen en uw voedsel uitdrogen of mogelijk verbranden.

Spoelen
Doe de bereide groenten in de pan en spoel ze af onder koud leidingwater tot het water helder wordt. Laat het overtollige water weglopen. Voeg 1-3 eetlepels vers water toe aan de pan, afhankelijk van het soort voedsel.

Begin op gemiddelde warmte
Gebruik altijd de grootte van de brander die het meest overeenkomt met de grootte van de bodem van de pan. Bij het starten op hoge warmte wordt vocht uit de pan verdreven in plaats van het een waterslot te laten vormen. (Gebruik alleen de "hoge" instelling bij het koken van water).

Creëer een waterslot
Dek de pan af en kook op middelmatig vuur met de ontluchter in de open stand tot u een zacht fluitje hoort. Zet de hendel van het deksel in de sluitstand en probeer het deksel voorzichtig te draaien. Het waterslot is gevormd wanneer het deksel vrij ronddraait.

Lagere warmte
Zodra het waterslot is bereikt, reduceert u de warmte naar de lage stand en beëindigt u het koken. Er ontsnapt nu geen stoom (water) meer en vanaf dat moment is er maar heel weinig energie nodig om deze situatie in stand te houden.

Niet gluren
Biedt weerstand aan de drang om te gluren. Wanneer het deksel tijdens de kookperiode wordt verwijderd, kunnen warmte en vocht ontsnappen en wordt het waterslot verbroken.

Voeg geen water toe!
Als een recept vraagt om voedsel te koken of om het toevoegen van een grote hoeveelheid water - niet doen! Spoel groenten af, giet overtollig vocht af, doe het deksel op de pan, creëer een waterslot en kijk niet. Als voedsel natuurlijk vocht heeft, zoals bladgroenten, is dat vocht voldoende. Als het voedsel droog is, voeg dan een kleine hoeveelheid water toe.

"Deliciously Gourmet"
Rena Ware's "Deliciously Gourmet" Use & Care/Cookbook heeft meer informatie over "watervrij" koken en het gebruik en onderhoud van Rena Ware kookgerei. U vindt het in onze webshop.
RenaWare Zelfhulpgroep
Kerspelstraat 1
8271 TH  IJsselmuiden  (NL)

Klantenservice:
(+31)(0)38 332 67 00
Ma t/m za van 19.30 uur tot 20.00
of via het contactformulier

KvK nr: 05078114
BTW nr: NL001659707B31

SNS Bank Nederland
IBAN: NL03 SNSB 0267 9616 34
BIC: SNSBNL2A

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies