SNELLE LEVERING | VEILIG & VERTROUWD | OOK AFHALEN
0
Winkelwagen
€ 0,00
Info, Tips & Tricks /

Over de onderdelen

De knoppen ogen onveranderd. Het plaatje van het stoomdeksel blaast nu echter horizontaal en niet meer naar boven (op je vingers!), zoals heel vroeger. Het zijn nu ook twee delen en niet meer, zoals heel vroeger, 1 deel: zowel knop als plaatje. Onze eigen pannen (Ca. 1980) hadden al een afzonderlijke knop en ring. Wanneer men deze verandering heeft ingezet is ons onbekend. Wie weet het? Feit blijft dat de nieuwe knoppen en ringen perfect passen op deksels van meer dan 50 jaar oud!

De knoppensets 1726 en 1727 zijn voor deksels gefabriceerd t/m 1992.  De1726 is voor de gewone deksels; de 1727 voor het stoomdeksel, compleet met schroef.
Knoppenset 1725 is voor deksels gefabriceerd ná 1992.

Extra informatie over de knoppen: als een deksel geruime tijd 'knoploos' door het leven is gegaan, is de schroefdraad, waarop de knop hoort vast te zitten, gaan slijten. Draai je hier nu een nieuwe knop op, dan heeft de metalen schroefdraad te weinig 'body' en doen eigenlijk alleen de bovenste topjes van de binnenschroefdraad van de knop al het werk. Die houden dat niet erg lang vol en die topjes zullen afbreken. De knop 'draait dol'. Een nieuwe knop zal hetzelfde lot ondergaan - de basis deugt immers niet.
De enige goede remedie is een resolute: breek of slijp voorzichtig de schroefdraad van het deksel af, boor op die plek een gat van de juiste diameter (ruim 10mm) in het deksel en zet de knop vast met een stoomdekselschroef. Het wordt dan dezelfde constructie als bij het stoomdeksel. (Het grote deksel met in totaal drie gaatjes: één in het midden voor de schroef en twee voor de stoom.) Zelfs een 'dol' gedraaide knop blijft zo weer vast zitten omdat de nieuwe schroef meer body heeft!

De handvatten zijn van een nieuw model met de fraaie naam ‘Flame Guard Retro Fit’. Deze nieuwe oren passen echt perfect, zelfs op pannen van meer dan 50 jaar oud! De handvatten worden geleverd incl. nieuw, iets langer schroefje.

De handvatten 1717 t/m 1720 zijn voor pannen welke zijn gefabriceerd in de jaren 1954 t/m 1997.
De handvatten 1721 t/m 1724 zijn voor pannen welke zijn gefabriceerd ná 1997.
De beide soorten handvatten zijn niet uitwisselbaar doordat de manier van bevestigen anders is.

Waren de pannen al van een tijdloos model, de nieuwe handvatten voegen daar volgens ons nog iets aan toe. Bovendien zijn ze dankzij het RVS tussenstukje beter bestand tegen het koken op gas. (Ze ruiken de eerste keer wel een beetje, maar dit komt door een restant van de blauwe plastic RVS-beschermfolie die nog in de felsnaad van het tussenstukje zit – alle gladde RVS wordt vanuit de staalfabriek voorzien van een dergelijke beschermlaag en deze wordt gewoonlijk pas bij (of net vóór) de eindgebruiker verwijderd.)

Er zijn 3 maten handvatten; dit hangt samen met de ronding (de diameter) van de pan. De ronding van een kleine pan is kleiner dan die van een grotere. Het tussenstukje moet hier naadloos op aansluiten en zal dus vrijwel dezelfde ronding moeten hebben. Verder zijn de handvatten identiek. Om geen naad tussen handvat en pan te krijgen is het dus belangrijk dat u de maat van de pan weet. Deze staat (of stond ooit...) op de zijkant van de pan. Bij pannen van vóór ca. 1975 kan dit vermeld staan in gallons. 1 Gallon is ongeveer 4 liter. 1 Quart (gallon) komt dus overeen met ca. 1 liter. En 1½ Quart is dan ca. 1½ liter.

Komt u niet uit de maat van de pannen, meet dan de diameter van de onderste rand van het bijpassende deksel, dit is tevens de binnendiameter van de bovenkant van de pan, waar die rand precies in valt:

De pan is een: U meet: Als de pan is gebouwd vóór 1997, gebruik handvat: Als de pan is gebouwd
ná 1997, gebruik handvat:
1 literpan ca. 16 cm 1717 1721
1½, 2 of 3 literpan ca. 20 of ca. 22 cm 1718 1722
4 literpan of meer ca. 25 cm  1719 1722
Groter meer dan 25 cm 1720 1723


Wat hebben we niet /wat werkt niet?

Steel
Bij sommige pannensets werd een ‘steel’ bijgeleverd. Hiermee kon je van elke pan een steelpan maken. Deze steel past niet meer op het nieuwe type handvat en het oude type is niet meer leverbaar. Probleem! Wilt u de steel toch blijven gebruiken op de ¾ of 1 literpan, dan kunt u misschien voor andere pannen het nieuwe type handvat bestellen en de oude overzetten op de kleinste pannen.

Stoomdeksels, electrische braadpan
Een extra stoomdeksel kunt u bestellen in de webshop. Aan specifieke onderdelen voor de electrische braadpan kunnen we u niet helpen. Deze zijn niet meer leverbaar. (Behalve knoppen en handvatten natuurlijk.)

Bestek en servies
Ook delen van de ‘gratis’ cassette (van het merk Oneida - geen Rena-Ware dus) hebben we niet.
Hetzelfde geldt voor het ‘gratis’ ZYLSTRA servies. Voor delen van het ZYLSTRA servies kunt u wellicht
hier terecht. De voorraad wisselt bij dit bedrijf, dus misschien wat vaker een kijkje nemen.
RenaWare Zelfhulpgroep
Kerspelstraat 1
8271 TH  IJsselmuiden  (NL)

Klantenservice:
(+31)(0)38 332 67 00
Ma t/m za van 19.30 uur tot 20.00
of via het contactformulier

KvK nr: 05078114
BTW nr: NL001659707B31

SNS Bank Nederland
IBAN: NL03 SNSB 0267 9616 34
BIC: SNSBNL2A

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies